Un nou concept de birouri

O firmă olandeză de design din Amsterdam vine cu o reinterpretare avangardistă a mediului de lucru modern în care nu există birouri, nici scaune. Nu este vorba de o sală de fitness, ci despre locul de care îți freci coatele o bună bucată de timp și anume, biroul! Proiectul lor nu arată deloc rău, în același timp nu pare în momentul de față o soluție practică, mulți catalogând-o de-a dreptului cretină. Totuși, dacă privim puțin în profunizimea lucrurilor devine un proiect interesant care abordează nenumăratele probleme de sănătate cauzate de sedentarism, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul.

workaholicGândește-te câte ore stai zilnic legat de birou la serviciu sau de câte ori uiți să te mai ridici din scaunul de care parcă cu toții suntem lipiți undeva la 8h pe zi. Un astfel de spațiu te-ar invita la mișcare din sfert în sfert de oră, ceea ce nu ar fi rău deloc pentru organism.

Dacă multora li se pare un proiect cretin, este optica lor. Mie mereu mi-au plăcut proiectele care îți demonstrează că există alternativă. Bine, soluții avem, dar problema este că noi ne-am obișnuit ca masa să aibă patru picioare și mulți dintre noi nu și-o pot imagina într-un alt mod. Omul încă este conservator și reticient atunci când se intersecteză cu noul, l-am putut surprinde de nenumărate ori aruncând cu roșii spre idei care în fond nu rănesc pe nimeni. Chiar din contră, prin prisma lor progresăm ca și civilizație.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

  • Pai ceva trebuie sa fie, doar nu o sa stai in picioare opt ore. Poate sunt canapele sau paturi 🙂
    O idee buna ar fi sa lase asa biroul cu scaunul asa cum sunt si sa faca un loc de promenada unde sa iti poti dezmorti picioarele si spatele, poate chiar o gradina acoperita dar sa nu fim chiar asa de indrazneti.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *