Unii oameni ar trebui să fie premiați pentru ideile, atitudinea și curajul de care dau dovadă. Un exemplu perfect ar fi lituanianul Lukas Yla care, pentru a-și câștiga un scaun în una dintre marile agenții de advertising din San Francisco, a apelat la un plan îndrăzneț și atipic, un plan care a implicat mai multe cutii cu gogoși.
Este prea bine cunoscut faptul că există domeii de activitate care sunt suprasaturate, lucru care transformă găsirea unui loc de muncă într-o adevărată nenorocire, pentru că balta are pește și pescuitul pentru angajator nu necesită efort, ba chiar devine o plăcere. Bătălia pentru un loc vacant în cadrul unei mari companii poate fi crâncenă chiar dacă știi cum să te prezinți în CV și, chiar dacă studile te recomandă. Sunt cazuri în care mii de persoane aplică pentru ocuparea unei singure poziții, iar din acest punct obținera unui interviu devine aproape imposibilă, ca să nu mai vorbim de șansele reușitei efective.
„Most resumes end up in trash. Mine—in your belly”
Și acum să revenim. Lituanianul despre care vorbeam a pretins că livrează gogoși pentru a-și face intrarea în aproximativ 40 de sedii ale unor companii de top și a reușit să obțină nu mai puțin de 10 interviuri și avantajul unei prime impresii. Conform unor statistici atunci când aplici pentru un job, șansele de a fi chemat la un interviu sunt de aproximativ 2,5%. Gogoșile au obținut un răspuns de 10 ori mai bun, respectiv 25%. Interesant, nu?
Pe spatele cartonului din interiorul cutiei cu gogoși se afla un link trecut prin bitly care direcționa spre pagina de LinkedIn a lituanianului. (Bitly.com este un site destul de cunoscut care poate compacta mai bine linkurile și în același timp poate monitoriza activitatea și clickurile generate de noua formă a linkului.) Se pare că influența pe care o are o gogoașă asupra omului este reală și functionează precum vraja lui Harry Potter – Alohomora. Să livrezi gogoși pentru interviuri poate părea o mișcare disperată, dar dacă asta te pune față în față cu noi oportunități într-un timp record, atunci merită să fii altfel.
Imaginile cu isprava:
Personal, apreciez oamenii care încearcă rute noi, neumblate.