Tehnologia este mai îndrăzneață pe Kickstarter

Kickstarter este unul dintre site-urile pe care le urmăresc zilnic pentru că mereu am apreciat inovația, iar foarte mulți dintre inventatorii secolului XXI sunt acolo. Pe Kickstarter găsești oameni care își expun invențile în dorința de a atrage susținerea necesară, care să le ofere posibilitatea de a dezvolta produsul și de a-i oferi o linie de producție. Este o platformă de crowdfunding (multifinanțare) prin intermediul căreia ideile bune prind viață. Cam așa l-aș defini eu.

4 tehnologii ingenioase finanțate pe Kickstarter care mi-au atras atenția într-un mod deosebit:

#1. Probabil vă amintiți de eșecul suferit de Google Glass, ochelarii ăia inteligenți care promiteau multe și arătau oribil. Am găsit o variantă alternativă de ochelari smart care arată infinit mai bine, comparativ cu creația celor de la Google a cărei declin a fost provocat de aspect și de un preț exagerat.

#2. O cameră profesională pentru slow motion costă între 50.000$ și 250.000$, așa că un băiat isteț s-a gândit să conceapă o cameră capabilă să înregistreze până la 21,500 de frame-uri pe secundă și, care să coste sub 3.000$. În martie anul viitor aceasta va ajunge în mâinile celor care au sprijinit proiectul.

 

 

#3. Un alt proiect interesant găsit pe Kickstarter este „Smartduvet”. Ideea asta mie chiar mi-a plăcut, și nu pentru că mi-ar fi lene să îmi aranjez patul în fiecare dimineață. Apreciez conceptul și imaginația oamenilor care reușesc să transpună o idee interesantă în materie și rezultat.  Acum sincer, cui nu i-ar plăcea ca patul în care doarme să se aranjeze singur, printr-o singură apăsare de buton, direct din telefon?

#4. Dronele devin tot mai comune, totuși pe Kick… am dat peste o dronă ceva mai interactivă, foarte bună pentru începători. De ce? Pentru că este indestructibilă și pe lângă asta, stimulează creativitatea, permițându-ți să te joci puțin cu legile fizicii. Este genul de jucărie pe care personal aș face-o cadou unui copil și apoi, peste ani, cine știe, poate ar deveni inginer aeronautic.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *