Suntem în urmă pentru că se fură?

Am făcut 500km cu trenul în peste 10h, din asta rezultând că trenul meu a avut o viteză medie de 50km/h. Ce este interesant, este că distanța asta o puteam parcurge cu un scuter de capacitate mică la fel de „repede”. În nici două luni vom păși în 2016 și, așa cum probabil v-ați obișnuit, nimic nu se va schimba.

scooter

În orice caz, problemele CFR sunt mult mai mari, totul e pe butuci, și când spun totul… păi spun tooootul. O mare parte din personalul CFR scuipă semințe, un sport generat de lipsa de activitate, presupun. Gările din țară adăpostesc apoximativ 10.000 de oameni ai străzii, oameni care sforăie în așa numitele săli de așteptare. Când se trezesc îi vezi cum scot din buzunarul interior al gecii câte o sticluță spirtoasă, asta așa, ca să-și încălzească inima. Am văzut agenți de ordine publică trecând pe lângă copii gălăgioși de 8-9 ani fără să întoarcă capul, deși cei mici suflau cu voioșie în pungi argintii. Dacă îi vei întreba de ce nu acționează, îți vor răspunde că asta nu intră în atribuțiile lor.

Gara de Nord a Bucureștiului este sub orice critică, iar noi construim edificii de peste 1 miliard de euro, negăsind 20 de milioane pentru a curăța o gară care ar trebui să fie emblematică. Până se va întâmpla minunea vom continua să ne lovim de mizerie, seringi folosite, oameni cerșind și străini dezgustați de o Românie care nu arată ca și în flyere.

Vagoanele trenurilor sunt îmbâcsite, scaunele atât de pătate încât abia mai poți distinge patternul de pe husele acestora, iar praful de jumătate de deget. Am observat că încă sunt mulți cei care merg cu Nașu’, pentru că se poate, iar diferența dintre clasa I și a II-a este nesesizabilă, plătești mai mult, dar beneficiezi de aceeași cantitate de jeg. România este membră a Uniunii Europene de aproape 9 ani și degeaba, semn că unele obiceiuri mor greu.

Există mult mai rău

india-train

Există mult mai bine

giphy

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *