SELFIE în World of Warcraft

Dacă selfie-ul a ajuns să reprezinte o boală mintală în viețile noastre, selfie-ul în World of Warcraft ce mai reprezintă? Cămașa de forță?

World of Warcraft este un joc MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) despre care cel mai probabil ai auzit, este acel joc care creează dependență. Au existat cazuri în care „părinții” fiind dependenți de World of Warcraft și-au lăsat copiii să moară de foame, la propriu. Uitând de existența acestora, fiind pur și simplu absorbiți de acest tărâm virtual. Înțelegeți despre ce heroină pixelată vorbim aici?

Cei de la Blizzard știu cum să își țină fraierii ăăă… clienții aproape, folosind tot felul de tertipuri. În următorul update al jocului care e pe vine, gamerii își vor putea face sefie-uri în universul World of Warcraft, folosind camera „S.E.L.F.I.E.” integrată în interfața jocului. Se va putea controla până și exprisivitatea caracterului, prezente vor fi și filtrele de editare. Un fel de instagram, ce să mai…

world of warcraft warningAcum un exercițiu de imaginație super mișto de trist: te cheamă Bill/Dona, ai 32 de ani, 130 de kilograme, nu îți mai poți aduce aminte cum arătai fără ochelari, cearcăne și burtă, nu ai serviciu, trăiești pe spinarea părinților, nu știi cum arată mulți dintre „prietenii” tăi pentru că nu i-ai văzut niciodată la față. Faci un selfie caracterului pe care ai ajuns să îl consideri ca fiind tu, într-o lume în care, da, ai ajuns să trăiești.

Și eu mă joc, am un PlayStation pe care îl mai încing din când în când cu băieții. Jocurile cu un final sunt altceva, în schimb, World of Warcraft este un joc al cărui final nu se întrezărește la orizont.

M-am cam abătut de la ideea articolului, dar știți, nu m-am putut abține. 😈

 

Un material extrem de reușit, nu spun mai mult.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *