Revenim la „vechile” obiceiuri?

Am observat o chestie interesantă la noi, obișnuim să pășim în noul an cu o multitudine de restricții și promisiuni către sine. Ne aprindem repede și la fel de repede ne stingem. „Anul ăsta nu mai fumez; anul ăsta merg la sală; anul ăsta nu mai consum fast-food; anul ăsta voi alerga X km/zi; anul ăsta voi fi mai atent la modul în care îmi voi distribui timpul; anul ăsta o voi încheia cu bețiile frecvente; anul ăsta mă dau pe brazdă, gata!” Îți sună familiar?

Stai să îți silabisesc. DE-GEA-BA îți promiți dacă îți lipsește determinarea, DE-GEA-BA îți dorești dacă în secunda aia în care ești sincer cu tine conștientizezi că îți va fi imposibil să te transformi în ceva mai bun. DE-GEA-BA vrei să te lași de fumat dacă știi că după prima scânteie te duci să îți cumperi un pachet de țigări și DE-GEA-BA îți faci abonament la sală dacă nu îi treci pragul regulat ș.a.m.d. Pe cât de dur sună, pe atât de adevărat este.

Fii realist atunci când îți propui ceva și mergi până la capăt! Henry Ford spunea bine, „Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right.” Nu trebuie să aștepți finalul de an pentru a încerca să produci schimbări, este penibil și ineficient. Nu există „de mâine”, nu există „începând cu anul viitor”, există doar ACUM!

Un an mai bun necesită un mai mare efort. La mulți ani! 🙂

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *