Procentul care guvernează Statele Unite

Încep tare și vă zic că 1% din americani jonglează cu 40% din banii Statelor Unite. Știu, trăim în România! De ce ne-ar păsa de modul în care se împarte tortul în Statele Unite? Deoarece ierarhia americanilor este plauzibilă pentru orice alt stat din lume. 

Acest 1% câștigă constant teren în fața celor cu mai puțină „verdeață”. Eradicarea clasei de mijloc este un proces în desfășurare treptată, eliminarea acesteia subit ar conduce la o serie de revolte nedorite. Băieții diabolic de deștepti sunt la butoane, practic ceea ce trăim noi astăzi este perioada de tranziție. 

Echilibrul

Un echilibru este greu de instaurat, pentru că febra banului acaparează cu ușurință mințile oamenilor. Spre exemplu, dacă ai 5 milioane de dolari nu te gândești cum îi topești, te gândești la ce poți face pentru a îi înmulți cu 2 în condiții relativ sigure, în situația în care obții 10 milioane cauți să ridici din nou ștacheta și așa devine un sport vicios care te ține prizonier cu propriul consimțământ.

Elita își creionează noi imperii în timp ce omul de rând își rupe cocoașa, o imagine alb-negru a secolului 21, secol în care trăim.  Am găsit un material bine pus la punct și ușor de digerat, nu e cu de toate, dar tot te hrănește. Chiar și statistica finală prezentată în video-ul de mai jos pare una relativ blândă dacă privești din perspectivă. 

“Make money your god, and it will plague you like the devil.” Henry Fielding

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *