Sylvester Stallone: O lecție despre cum să o iei de la capăt

sylvester-stallone

Când îi auzi numele, involuntar te gândești la Rocky, la Rambo, lucru care se va schimba prin prisma poveștii sale care îl metamorfozează într-un învingător. Sylvester Stallone a devenit ceea ce este astăzi prin intermediul impulsului oportun acompaniat de un caracter puternic. Fără îndoială își merită locul în noua rubrică „GAME CHANGERS”.

În momentul de față averea lui Stallone este evaluată la aproximativ 400 de milionane de dolari, dar în anii 70 lucrurile erau mult mai complicate pentru Sly care se confrunta cu probleme foarte mari. Ajuns în stradă după ce a vândut bijuteriile nevestei sale, Sly părea lipsit de speranță. Punctul critic l-a cunoscut după primele trei zile petrecute într-o stație de autobuz, neavând bani de chirie sau mâncare. Sly recurge la drastica măsură de a-și vinde câinele cu 50$, pentru care inițial ceruse 100$.

rockyDouă săptămâni mai târziu vede meciul de box dintre Muhammad Ali și Chuck Wepner, meci dus de Wepner până în runda cu numărul 15. Chiar dacă Chuck Wepner nu a câștigat meciul, puterea de care a dat dovadă rezistând aproape 15 runde în fața unui Ali în mare formă, l-a inspirat pe Sly redându-i încrederea și mobilizându-l. Într-un timp scurt reușea să pună pe hârtie întregul scenariu pentru „Rocky”.

La vârsta de 30 de ani cu doar 106$ în contul său, refuza o ofertă de 300.000$, echivalentul unui milion de dolari astăzi, pentru scenariul filmului. Încăpățânarea sa de a nu accepta banii în absența rolului a reprezentat momentul cheie pe fundamentul căruia și-a construit întreaga carieră.

În 1976 filmul „Rocky” câștigă 3 premii Oscar, având protagonist un actor de care nimeni nu auzise. Filmările fiind realizate pe parcursul a doar 28 de zile cu o investiție care depășea puțin milionul de dolari și care avea să obțină încasări de peste 107 milioane de dolari doar pe teritoriul Statelor Unite. Bineînțeles, Sly și-a cumpărat câinele înapoi cu suma de 3.000$, câinele făcându-și apariția în primele două parți „Rocky”.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *