Oculus Rift, unul dintre cele mai sigure pariuri tehnologice

În urmă cu aproape un an spuneam despre Oculus Rift că este dispozitivul care va revoluționa industria  jocurilor video și a filmelor pentru adulți. În același timp manifestam o oarecare îngrijoarare asupra potențialelor repercursiuni generate de dispozitivele VR (virtual reality).

prison-for-idiotsOpiniile nu mi s-au schimbat, consider in continuare că o tehnologie care te decuplează complet de realitate poate deveni o armă destul de periculoasă. Lăsând îngrijorarea la o parte, Oculsu Rift îmi pare a fi cel mai sigur pariu tehnologic din ultimii 10 ani, dacă fac abstracție de apariția touchscreen-ului care a reprezentat marele BOOM din industria telefoniei mobile, un BOOM al cărui efect a condus la o creștere exponențială a timpului pe care fiecare dintre noi îl alocă propriului telefon.

Mark Zuckerberg a simțit mereu oportunitatea achiziționând la prețuri derizorii produse cu potențial, iar Oculus este unul dintre acele produse. În martie 2014, Facebook îi adăuga la portofoliu pe cei de la Oculus contra sumei de 2 miliarde de dolari. Să vinzi o idee care poate fi generatoare a peste 100 de miliarde cu doar 2 miliarde, pare o nebunie pe care eu unul nu o pot înțelege.

Pentu mulți „Oculus Rift” nu pare momentan o mare chestie, dar este, și va avea un impact destul de serios peste câțiva ani când va deveni accesibil la scară largă, și nu exclud posibilitatea de a deveni chiar un gadget comun la un moment dat, ferice de cei ce fură.

Jucăria asta și-a avut lansarea luni (28.03) în State și este așteptată în Europa cu un preț pe etichetă de peste 700 de euro.

Cum ar putea arăta jocurile video? Păi, cam așa!

Și cam așa ar putea servi cina o familie normală peste 20 de ani! 😈

cina-in-familie-si-oculus

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

  • nu știu ce să zic… tehnologia asta VR mai are muuuult de progresat până să ajungă ceva accesibil pentru gameri … adică e ceva WOW dar deocamdată foarte scumpă și limitată

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *