O vorbă despre noul Nikon D5

nikon d5

Băieții de la Nikon tocmai au pus reflectoarele pe noul D5, un DSLR care ar fi putut fi numit la fel de bine și Lightning McQueen, asta deoarece are o viteză de 12 frame-uri pe secundă. FulgerăTHOR!

Sunetele produse de DSLR-uri mereu m-au atras. Un aparat foto DSLR lipsit de „clack!” aflat în mâinile unui fotograf este ca și o țigară electrică în mâinile unui fumător înrăit. Amăgire grosolană, serios acum.

D5-ul se bucură de cei 20.3-megapixeli și beneficiază bineînțeles de un senzor full-frame. Și dacă D5-ul se bucură, Bogdan se întristează deoarece prețul îl readuce cu picioarele pe pământ. Vorbim de aproximativ 6,500 de dolari pentru BODY (aparatul fără obiectiv). 😀

Ce ar mai fi de specificat este că noul aparat de la Nikon filmează în 4K și vine cu un ISO nativ de 102,400, cel extins izbindu-se de 3.28 milioane, în timp ce predecesorul său, D4, avea un ISO nativ maxim de 25.600 și extins ajungea la 409,600. Modelul D4 a fost lansat in iarna lui 2012, adică acum 4 ani. Cam asta este rata progresului, semn că fotografia poate căpăta noi înțelesuri în numai 4 ani de zile deoarece evoluția tehnologică are un ritm amețitor.

Înainte să spui, „ce porcărie” sau „nu merită”, trebuie să dai play la video-ul care probabil îți va schimba impresia. Pe mine pur și simplu m-a dat peste cap, îmi place-place.

 

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *