Nepăsarea provoacă un adevărat genocid

Nu demult am dat peste acest material video, material care îl are în plan pe comediantul Jack Black, ajuns prin intermediul unui program caritabil în Uganda (estul Africii), unde îl întâlnește pe Felix, un copil de 12 ani care trăiește pe cont propriu din colectarea plasticului. Cel mai important lucru pentru Felix este să învețe, să aibă parte de o educație.

Dezechilibrul social a existat mereu în lume, și cel mai probabil va continua să dăinuie la nesfârșit, pentru că nu ne naștem cu șanse egale, suntem individualiști, ne pasă în mare parte doar de binele nostru. Ce să mai vorbim despre binele comun? Suntem de râsul lumii.

Când tu te gândești la un nou telefon gold edition, când eu mă gândesc la o mașină din clasa premium, când el se gândește la o casă care pare a fi mai degrabă un bloc… un copil își dorește să aibă mijloacele necesare pentru a putea învăța. Milioane de suflete nevinovate duc o luptă aprigă pentru supraviețuire chiar în acest moment. Mereu avem senzația că problemele noastre sunt cele mai mari, cele mai groaznice, dar cum rămâne cu cei care fac cunoștință cu probleme reale încă de la primii pași, fără a avea o vină anume?

Cred că putem deveni o idee mai buni și trebuie să devenim două idei mai recunoscători pentru ceea ce avem!

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.