Munții Carpați vizibili din centrul Bucureștiului

Munții Carpați

E pe bune, Munții Carpați chiar se pot întrezări din București atunci când condițiile metorologice sunt favorabile. Știam de mult treaba asta, dar niciodată nu am vazut-o atât de clar ca și în fotografiile lui Dan Bălănescu.

Bucureștiul se prezintă fantastic dacă te gândești la capitala Chinei, Beijing, unde poluarea este atât de ridicată încât oamenii nu reușesc uneori să vadă 30 de metri în fața lor, o adevărată dramă provocată de industrie. Masivul Bucegi se află la o distanță de circa 100 km față de București, și  devine vizibil atunci când factorii externi se pun de acord să tragă copertina. Dacă te îndoiai de autenticitatea informației, nu mai este cazul. Știu, îți taie respirația…

carpatii-din-bucuresti

carpatii-din-bucuresti-2

Imaginile au fost realizate de Dan Miahi Bălănescu ieri (11.02.2016) cu un Canon 6D Canon 100-400 L IS.

„Fenomenul se petrece de obicei toamna și iarna, în condiții de vânt la altitudini mari și medii și o circulație a aerului predominant nordică, aer polar rece și curat. Chiar dacă la sol e praf și poluare, la peste 1.500 m, atmosfera e curată și fără nori.”

 

 

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *