Mostră din viitor (Mercedes F 015)

Când văd pe străzile Bucureștiului la zece mașini o dacie mâncată de rugină care mai lasă și un nor înecăcios în spate, parcă îmi vine greu să cred că ceea ce vă prezint eu aici există. Viitorul este deja schițat de cei de la Mercedes, modelul F 015 ne prezintă un mic fragment din ceea ce ar putea deveni palpabil mai devreme de termen. Este genul de mașina la care îmi zbura mintea când pe „drumurile noastre toate ♪ ♫ ♬” numai siglele Dacia și Aro făceau praf.

Mașinile autonome au devenit proiecte prioritare pentru marii constructori auto, ați observat? Acum lucrează în echipă la opinia publică, ne explică cât de sigur și inteligent este acest sistem „self-drive”. În momentul în care oamenii vor cere mașini autonome, cu siguranță le vor primi. Reprezentanții Mercedes spun că în aproximativ 14 ani vom avea astfel de mașinuțe pe străzile marilor orașe, punctul meu de vedere este altul, scade 4 ani din cei 14. Da, cam în 10 ani se va schimba complet și legislația rutieră.

Îmi place creația celor de la Mercedes, cu toate astea nu mi-aș dori un șofer virtual. Sper ca viitorul să nu încarcereze plăcerea omului de a conduce, pentru că hai să fim onești, este pusă în pericol.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *