Câteva lucruri interesante despre Universul Facebook

Trăim vremuri în care „Facebook” a devenit cuvântul cu numărul trei pe care îl rostesc cei mici, primele două au rămas aceleași, mama și tata. Nu este chiar așa rău, sau este?  Facebook-ul s-a integrat în viețiile noastre și  ne-a cam absorbit, dar în același timp a devenit o super unealtă pentru utilizatorul care rămâne în control.  În momentul de față în lume suntem peste 7 miliarde de oameni, iar dintre aceștia, 1,8 miliarde sunt activi lunar pe Facebook.

 

Cam cât de MACRO este Facebook?

Peste 35 milioane de fotografii sunt postate zilnic pe Facebook.

În fiecare minut sunt trimise peste 150.000 de mesaje.

Peste 100.000 de cereri de prietenie pe minut.

Facebook înregistrează 500.000 de like-uri pe minut.

La fiecare sfert de oră sunt create 7,246 de noi conturi.

79% dintre utilizatori accesează platforma folosind telefoanele mobile.

Media timpului petrecut de un singur utilizator pe Facebook este de circa 21 de minute pe zi.

 

Unde se situează România în contextul Facebook?

Din cei peste 19 milioane de locuitori câți mai suntem, doar 11 milioane au acces la internet.

Iar din cei 11 milioane de consumatori ai internetului, 8,4 milioane au conturi pe Facebook.

De menționat ar fi că cifrele sunt într-o continuă creștere.

 

Câteva informații „HMMM” despre Facebook:

În 2005, MySpace voia să achiziționeze rețeaua de socializare Facebook, dar cererea de 75 milioane de dolari a lui Mark Zuckerberg  a fost considerată impertinentă, și în cele din urmă respinsă. Facebook acum este evaluat la 245 miliarde de dolari. Ca să vezi ironie.

În 2009, Brian Acton, co-fondatorul WhatsApp, a aplicat pentru un loc de muncă în cadrul companiei Facebook și a fost respins. Cinci ani mai tarziu Facebook cumpără WhatsApp cu 19 miliarde de dolari. 

Mark Zuckerberg în poziția de CEO al Facebook-ului și-a fixat un salariu de 1$.  (Donald Trump a preluat modelul lui Mark, salariul său la Casa Albă va fi similar, 1$ pe an.)

Co-fondator Facebook, Eduardo Saverin, a renunțat la cetățenia de american pentru a evita taxe în valoare de 700 milioane de dolari.

Facebook are 95 milioane utilizatori în China, în ciuda faptului că platforma este restricționată pe teritoriul Chinei încă din 2009.

Orice text introduci in căsuța de status este trimis către serverele Facebook, chiar dacă nu efectuezi click pe butonul de postare.

Butonul „LIKE” ar fi putut să se numească „AWESOME”, așa cum figura inițial în planul Facebook.

Facebook este albastru, deoarece fondatorul lui, Mark Zuckerberg este discromat, culoarea pe care o poate distinge cel mai bine este albastrul.

Aproximativ 9% din conturile Facebook sunt false.

 

Câteva întâmplări haioase care n-ar fi existat fără Facebook:

hmmm4Statisticile arată că britanicii ar fi beți în 76% din fotografiile pe care le încarcă pe Facebook. (@Zelist! O statistică în această privință pentru zona Moldovei se poate?)

Un blogger a angajat o femeie să îl lovească de fiecare dată când intră pe Facebook. (Nu știi cum poți deveni viral? Uite rețeta!)

Un studiu arată că una din trei persoane a făcut anumite lucruri doar pentru ca apoi să poată vorbi despre acestea pe Facebook. (Ce rost are să escaladezi Everestul dacă nu împărtășești cu ceilalți experiența? Dacă lumea nu vede în newsfeed isprava ta, e exact ca și când nu s-ar fi întâmplat.)

O treime dintre divorțurile înregistrate în Statele Unite în 2011 conțineau cuvântul „Facebook”. (În 2015 – 2016 cu siguranță „Tinder” a făcut concurență pe segment.)

În Marea Britanie o femeie a primit o sentință de peste un an și jumătate pentru crearea unor conturi false de Facebook prin intermediul cărora își trimitea TOT EI mesaje abuzive. (După gratii pentru că îi plăcea să se troleze, asta da realizare.) 

În 2014 un spărgător de case din Minnesota a fost prins imediat după jaf pentru că nu a putut rezista tentației de a nu se loga pe Facebook în timpul orelor de „muncă”, așa că, folosind PC-ul din casa victimei a uitat să se mai delogheze. (Nino, nino!)

 

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *