La înălțime fără corzi de siguranță

Feedback

Video Feedback

Doi puștani de origine rusă s-au cățărat zilele trecute pe a doua cea mai înaltă clădire din lume (Shenzhen Centre), vorbim de 660 de metri altitudine, un fleac! Materialul video al celor doi a adunat peste 1 milion de vizualizări și extrem de multe reacții pozitive, toate astea în nici 48 de ore. Asta pare că este rețeta care merge foarte bine pe YouTube, te filmezi punându-ți viața în pericol la altitudine și vizualizările vor curge. Dacă mai ai și un peisaj frumos în spate este perfect, rata aprcierilor va crește simțitor. Obiectivul principal este să ajungi pe sol… întreg. 😈

Am urmărit câteva documentare cu și despre acești indivizi neînfricați (daredevils). Cei mai mulți dintre ei aveau frică de înălțime înainte de a practica cățăratul. Mai interesant este că oamenii care practică treaba asta sunt perfect conștienți că povestea se poate încheia prost, și cu toate acestea își asumă riscurile și nimic nu pare să îi oprească din a continua, nimic în afară de o căzătură.

Sunt de părere că o pasiune poate lua naște din inconștiență, începi să practici ceva pentru a demonstra că poți și se poate, ca într-un târziu să devii conștient că ceea ce faci nu este tocmai în regulă, dar când microbul s-a instalat deja în sânge nu mai poți da înapoi. Așa încep și se consumă multe dintre poveștile cățărătorilor, din inconștiență. Este ok să îți învingi fricile, dar nu prin a recurge la măsuri extreme.

Avem și noi cățărătorul nostru, Flaviu Cernescu, el este singurul român care fără un echipament de siguranță se joacă cu riscul la altitudine, specialitățile sale fiind mersul pe coardă și monociclul. Am găsit și un material video care vorbește de la sine:

Băieții ăștia își transformă viața într-un joc cu o singură fisă! Atât timp cât ei știu ce fac și își pun în pericol doar propria piele, nu le voi insulta stilul de viață.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *