Imprimanta 3D a chinezilor poate revolutiona industria constructiilor

Chinezii reușesc mereu să ne surprindă. De această dată o companie privată situată în estul Chinei a printat zece case de dimensiuni medii folosind o incredibilă imprimantă 3D, toate acestea într-o singură zi.

Compania China Winsun, a folosit un sistem de patru imprimante mari (10 metri lățime și 6,6 metri înălțime) cu spray-uri multi-direcționale, pentru a crea cele 10 case. Cimentul și deșeuri de construcții au fost folosite pentru realizarea zidurilor, strat cu strat.

Fiecare casă poate fi imprimată pentru mai puțin de 5.000 dolari, deoarece procesul este extrem de rapid iar costurile forței de muncă sunt infime.

Actualul lot de case conține numai structuri cu un singur etaj, compania speră că în cele din urmă tehnologia va fi folosită pentru a accelera construcția de zgârie-nori.

Concluzie:

Consider că această imprimantă nu va ajunge prea curând în Europa, chiar dacă va fi perfecționat sistemul. Costurile mici ar îngropa piața imobiliară europeană, ar fi un șoc mult prea puternic. Din cauza intereselor contradictorii suntem unde suntem.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *