Golden Globes, o rușine!

La Golden Globes 2016 s-au întâmplat lucruri stranii. La categoria comedie/musical, filmul „The Martian” a câștigat două premii. Matt Damon a fost desemnat cel mai bun actor într-un film de comedie, iar pelicula a șutit titlul de cel mai bun film de comedie.

Am văzut filmul „The Martian”, am scris despre el înainte să apară, cât și după vizionarea sa din cinematograf și n-am râs, chiar a fost departe de a fi o comedie. Nu avea ce căuta în categoria comedie/musical, până și regizorul Ridley Scott a glumit atunci când a primit trofeul spunând „serios, film de comedie?”

Este amuzant cum nu se acoperă tot rah*tul în grabă.

Câteva supoziții plauzibile referitoare la schimbarea de sex a filmului. 

1. 20th Century Fox și-a vrut toate filmele premiate și a dirijat decernarea premilor. Dacă „The Martian” nu intra la categoria comedie/musical devenea o amenințare pentru Leonardo DiCaprio și „The Revenant”, film produs tot de Fox, bineînțeles. Pe principiul suficient de românesc, de ce să iei două când poți să iei patru?

2. Filmul „The Martian” a făcut trecerea de la SF la comedie în momentul în care NASA le-a stricat lansarea celor de la FOX, spunând că de fapt ar exista apă pe Marte.

3. [SPOIL] Filmul devine o comedie din clipa în care echipa este retrimisă pe Marte să îl recupereze pe Mark Watney (Matt Damon). Știi, e amuzant, pentru că în realitate nimeni nu s-ar fi obosit, când mușamalizarea era ieftină și la îndemână.

Concluzia este simplă. O ediție Gloden Globes contaminată prin intermediul căreia festivalul își arată limitele.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *