Evoluția tehnologiei pe raft

De curând am observat cum se schimbă tehnologia pe raft în decurs de numai câteva luni. Timp de 6-7 luni nu am mai călcat pragul marilor magazine de electronice din țară, dintr-o ambiție stupidă care s-a dovedit a fi benefică ulterior.

Zilele trecute aveam nevoie de un mousepad și am ajuns în magazinul ală care spune de 10 ani că îți dă de două ori diferența (ei spun asta deoarece știu că tu oricum nu o vei cere, noi românii suntem mult prea comozi și orgolioși pentru a face asta).

De la distanță nu pare nimic schimbat, rafturile sunt tot acolo unde le văzusem în urmă cu 7 luni,  aceleași prețuri care se termină în 99.  Pe măsură ce mă

evolution_of_human apropii încep să remarc faptul ca laptopurile mari și grele s-au cam dispersat, performanțele acestora aproape dublându-se într-un timp record. Mai merg puțin și constat că sistemele desktop sunt ca și inexistente, obișnuiau să aibă două rafturi, acum o unitate este înghesuită într-un colț fiind ignorată de toată lumea. Ce vrei dom’le, se merge pe portabilitate.

Ajung într-un final și în sectorul cu televizoare, încerc să găsesc unul pe tehnologie LED care să nu fie SMART pentru că nu este nevoie, deja am un smartphone, nu vreau să mă împrejmuiesc cu smarturi. Ei bine, nu au așa ceva la vedere ceea ce mă întrigă si mă face să întreb personalul de sector.

– Aveți un televizor LED cu o diagonală de peste 100cm care să nu fie SMART?

– Posibil ca la depozitul central să fie ceva. Aici nu prea mai aducem că se pune praful degeaba pe ele.

Îi mulțumesc omului pentru răspuns, apoi mă îndrept spre ieșire lundu-mi rămas bun de la magazin pentru următoarele 6-7 luni, din nou. Asta este o mișcare într-adevăr SMART.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *