Dronele, altfel decât le știi

Dronele s-au integrat foarte bine deasupra Iranului, Irakului, Afganistanului, Libiei sau Siriei, de-a lungul timpului. De vreo 4 ani sunt mereu prezente și la protestele de amploare din țară, le-am observat de fiecare dată și pot spune că m-am familiarizat cu ele.

Sunt de părere că dronele vor deveni curând elemente extrem de comune, deja aflându-se pe rafturile multor magazine într-o gamă destul de variată. Dând la o parte zonele de conflict și spionajul, dronele sunt folosite de ceva timp în misiuni de slavare, curierat, iar mai nou, inclusiv la noi în țară, pentru supravegherea terenurilor agricole și, desigur, în multe alte locuri care nu îmi vin acum în minte. Interesant este cum vor americanii să facă un business sport din asta.

„Drone Racing League” (DLR) este prezentat ca fiind sportul viitorului de cei de la TECHTIMES. Eu unul nu i-aș spune sport din moment ce nu implică activitate fizică, dar trec peste asta. Sport sau nu, circuitul dronelor înghesuit de obstacole și aglomerat de locuri înguste prin care se strecoară jucării cu viteze de peste 110 km/hsună interesant. Până în momentul de față s-au investit undeva la 10 milioane de dolari în proiect.

Păi ce să mai… să ne aruncăm consolele pe geam!

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *