Coadă la filmele 4DX

Tehnologia 4DX a ajuns de curând în România, mai exact pe data de 19 mai, odată cu deschiderea unui nou mall în Capitală. Vorbim despre Mega Mall, care nu este nici pe departe atât de mare precum sugerează numele, nu m-a surprins cu nimic în afară de prețuri, zona iPlay și desigur, sala de cinema care dispune de tehnologia 4DX.

Două săptămâni am încercat să ajung la Mad Max 4DX, nu am reușit să găsesc un loc fără rezervare, dar am reușit să prindem nu unul, ci trei locuri (ultimele)  la „Poltergeist” un remake al filmului cu același titlu lansat prin 1982. (Filmul ăla cu fetița aia care se uită la purici pe TV.) 😈

Proiecția s-a desprins de tradiția predecesorului prin dialoguri colorate care stârneau râsete în sală, semn că horror-ul pur nu prea mai are loc în sălile de cinema, ce să-i faci, un alt Alfred Hitchcok nu se mai naște. Filmul a fost praf, dar tehnologia 4DX l-a făcut să strălucească.

Ce face 4DX-ul ăsta?

1. Te zdruncină;

2. Îți strică freza;

3. Îți desfundă nările cu mirosuri neplăcute;

4. Se „p*șă” pe tine;

5. Îți sparge ochii cu flashuri.

Pentru toate astea dai bani! De ce? Pentru că e FUN!

water-onLăsând gluma la o parte, sala de 4DX are o capacitate de 128 de locuri, cu mult mai puțin față de o sală de cinema obișnuită. Scaunele sunt echipate până-n dinți, dispun de jeturi cu aer în tetiere și în zona picioarelor, jeturi de apă în faţă, spray-uri cu arome care simulează mirosul, mecanisme de mișcare integrate în spătar care sunt într-un sincron perfect cu ceea ce se întâmplă pe ecran. În partea de sus a sălii există niște ventilatoare suficient de puternice să se joace cu părul tău și ar mai fi niște stroboscoape care simulează fulgere sau focurile de armă, presupun. De menționat ar mai fi că fiecare scaun dispune de un buton on/off care opreşte efectele cu apă, deci asta este opțională, restul efectelor trebuie îndurate.

Merită să ajungi la Mega Mall pentru a experimenta tehnologia 4DX, mie mi-a plăcut în mod deosebit și astăzi gata, facem și rezervările pentru Mad Max.

Preţul biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană + perechea de ochelari care se achiziționează cu 3 lei.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *