După îndelungi săpături vin cu noi sugestii „MUST SEE”. Am vizionat mai multe filme decât de obicei din pricina vremii urâte din ultimele 2-3 săptămâni. M-am lovit de câteva filme deosebit de proaste, dar momentan vorbim numai despre cele care își merită timpul.
#1. King of California;
Miranda și Charlie, tatăl ei maniaco-depresiv, se lasă antrenați într-o aventură nemaipomenită. Charlie, un bărbat care și-a dedicat întreaga viață pasiunilor sale și și-a petrecut ultimii doi ani din viață într-un spital de boli mintale, își convinge fiica adolescentă să-i fie alături în ultima nebunie: căutarea unei comori îngropate de misionarii spanioli in California. Produs de Alexander Payne și Michael London, „King of California” este debutul în lungmetraj al regizorului Mike Cahill.
Da, da… Michael Douglas cu o interpretare cum rar am mai văzut. Marelui actor îi reușește transfigurarea, un lucru fantastic a fost faptul că deși știam că Michael Douglas este pe ecran, nu i-am asociat imaginea cu niciun alt rol de-al său și obișnuiesc să fac asta ori de câte ori am ocazia. Nota 10 pentru transformare! Filmul își face datoria morală prin expunerea câtorva realități înțepătoare prezente în lume, într-un mod cât se poate de subtil.
#2. Stoker;
Când India Stoker (Mia Wasikowska) îşi pierde tatăl iubit şi pe cel mai bun prieten (Dermot Mulroney) într-un tragic accident auto în ziua când împlinea 18 ani, viaţa sa liniştită pe moşia izolată a familiei este brusc zdruncinată. Ascunzându-şi durerea, India manifestă un comportament impasibil, care îi maschează sentimentele profunde şi simţurile ascuţite pe care numai tatăl său le înţelegea.
India se trezeşte atrasă de fratele înstrăinat al tatălui său, Charlie (Matthew Goode), care soseşte pe neaşteptate la înmormântare şi se hotărăşte să stea cu ea şi cu Evie, mama sa instabilă emoţional (Nicole Kidman). Deşi iniţial India nu are încredere în unchiul său şarmant, dar misterios, acesta ajunge să o fascineze, iar ea începe să-şi dea seama cât mai multe lucruri au în comun.
„Stoker” a reușit să se strecoare în topul celor mai bolnave filme cu temă psihologică din ultima perioadă. Surprizele sunt mereu unde trebuie, adică exact acolo unde nu te aștepți. Un thriller psihologic destul de reușit, zic eu.
#3. Snitch;
John Matthews (Dwayne Johnson), un om de afaceri, este devastat când fiul său de 18 ani, Jason (Rafi Gavron) primeşte o condamnare minimă de 10 ani într-o închisoarea federală după ce e prins cu un pachet cu droguri venit de la un prieten. Jason refuză oferta ambiţioasei procuroare Joanne Keeghan (Susan Sarandon) de a i se reduce sentinţa dacă e de acord să “fabrice” dovezi împotriva altcuiva, aşa că singura soluţie pe care o are la îndemână tatăl lui Jason este să o convingă pe Keeghan să îi cruțe fiul în schimbul unui eventual serviciu adus de acesta sub acoperire și nu oriunde ci în liga mare a traficanţilor de droguri.
Inspirat într-o oarecare măsură din evenimente reale, „Snitch” prezintă situația dificilă cu care se confruntă John Matthews când fiul său Jason ajunge în spatele gratiilor. Până unde este dispus să meargă pentru a remedia lucrurile? Rămâne de văzut.
#4. Safe Haven;
Drama romantică „Safe Haven” este povestea lui Katie Feldman, o tânără care s-a eliberat dintr-un mariaj nefericit şi fuge din calea unui fost soţ violent şi abuziv, refugiindu-se în orăşelul Southport din Carolina de Nord.
Deşi nu mai are încredere în bărbaţi şi preferă să păstreze distanţa faţă de localnici pentru ca nimeni să nu îi afle secretele, Katie lasă garda jos şi se împrieteneşte cu vorbăreaţa vecină Jo şi cu proprietarul de magazin Alex Wheatley, devenind din ce în ce mai ataşată din punct de vedere afectiv de bărbatul căruia i-a murit soţia şi care îşi creşte singur cei doi copii. Alex are o fire blândă şi iubitoare şi îi este loial, dar Katie ezită să mai acorde o şansă iubirii fiindcă se teme în continuare pentru siguranţa ei şi a persoanelor dragi. Jo o învaţă însă că este preferabil să rişte, să înfrunte problemele din trecut şi să se implice într-o nouă idilă decât să rămână singură şi să privească tot timpul cu spaimă peste umăr.
Inspirat din romanul cu acelaşi titlu al autorului Nicholas Sparks, cel care a dat suflu unui film știut de toată lumea și anume, „The Notebook”. Suficient de interesant, un film ovaționat în special de sexul feminin.
#5. The Way Way Back;
Filmul spune povestea lui Duncan, un băiat introvertit în vârstă de 14 ani şi a vacanţei de vară a acestuia, pe care o petrece alături de mama sa, Pam, prietenul ei arogant, Trent şi fiica lui Trent, Steph.
Având dificultăţi în a se integra, Duncan găsește un prieten neaşteptat in persoana lui Owen, managerul parcului acvatic Water Wizz. Prin această prietenie amuzantă şi ascunsă cu Owen, Duncan începe să fie încrezator, să se îndragosteasca de Susanna şi să îşi găsească în sfârşit, locul său în lume – totul într-o vară pe care nu o va uita niciodată.
O ecranizare parcă îndreptată spre cei ce sunt părinți sau urmează să fie, foarte bine conturat filmul, te ajută să înțelegi cât de importante sunt cuvintele și cât de mult cântăresc în viziunea celor mici. Un semnal de alarmă prezentat într-o formă extrem de simplă.