Cinemateca VII

Nu știu cât de important este să vă aduc la cunoștință (și cu toate astea o fac) faptul că pe HMMM.RO nu aveți cum să vă împiedicați de recomandări proaste. În caz contrar, promit să vă despăgubesc în funcție de circumstanță, argumentele trebuie să fie și ele prezente. #NuGlumesc #HaHa

#1. The Railway Man;

Un ofiţer britanic din Royal Corp of Signals a fost capturat în anul 1942 de către armata japoneză în Singapore şi a fost transferat într-un lagăr de prizonieri din Kanchanaburi – Thailanda, fiind obligat să muncească la construcţia căii ferate dintre Burma şi Siam şi la construcţia podului de pe râul Kwai. Aici lucrurile se complică dramatic, ajungându-se și la tortură datorită unor simple speculații nefondate. 

O ecranizare emoționantă la finalul căreia te vei simți mai uman, fiind inspirată din fapte reale are un mai mare impact asupra ta.

#2. The Life of David Gale;

David Gale este un om care a încercat să trăiască după principiile lui bine stabilite. Dar printr-o ciudată răsturnare de situaţie, acest tată devotat, profesor foarte apreciat şi un înverşunat oponent al pedepsei cu moartea se găseşte el însuşi în celula morţii, acuzat de violarea şi asasinarea colegei sale Constance Harraway.

Un film ocolit parcă de premii, dar care a reușit să stârnească aplauze la scară largă, astfel echilibrandu-se nedreptatea.

#3. Flight;

Denzel Washington intră în pielea lui Whip Whitaker, un pilot de avion înzestrat şi respectat de către colegi şi superiori, pe care mass-media şi nord-americanii de rând îl percep ca pe un erou naţional după ce reuşeşte ceea ce niciun alt pilot nu ar fi putut izbuti.

O peliculă la altitudine din ambele puncte de vedere, prin care Denzel Washington mă face să cred că se află în căutarea celui de-al treilea premiu Oscar.

#4. Tower Heist;

Ben Stiller şi Eddie Murphy sunt protagoniştii acestei comedii despre nişte simpli angajaţi ai unui complex luxos de apartamente care pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a produs neplăceri.

„Ben Stiller şi Eddie Murphy???” Cam asta a fost reacția mea când au anunțat lansarea filmului în 2011. Am părăsit sala de cinema cu zâmbetul pe buze, semn că și-a meritat fiecare monedă. Dacă îți plac comediile, ia d-aici!

#5. 21 Jump Street;

În comedia de acţiune 21 Jump Street, Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum) care erau rivali în anii de liceu, au devenit o pereche de prieteni, cam ciudaţi, în timpul cursurilor la Academia de Poliţie. Deşi nu sunt cei mai buni poliţişti din cartier, ei au şansa să avanseze şi să se remarce acum când sunt repartizaţi în unitatea sub acoperire a poliţiei din Jump Street, condusă de căpitanul Dickson (Ice Cube).

Un film care te pregătește pentru ceea ce urmează, după 21 vine 22. A durat mult așteptarea, dar un sequel este pe rampa de lansare, mai exact pe 13.06.2014 va avea loc premiera în România. Vizitează sala de cinema pentru „22 Jump Street”! Atențiune națiune… va fi bătaie pe bilete în primele zile de rulaj, asta pentru că predecesorul său a oferit  un spectacol pe cinste.

Acesta nu este un top, cifrele au fost plasate doar pentru a menține ordinea.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *