Cinemateca IX

O nouă ediție „Cinemateca”, semn că este weekend. Alege un film, îl poți alege chiar și în mod aleator pentru că nu ai cum să greșești. Elita filmelor este prezentă pe HMMM.RO!

#1. Rob the Mob;

Un cuplu din Queens, NY care devine specializat în jefuirea cluburilor sociale mafiote. Cei doi reușesc să dea o lovitură mai mare decât și-ar fi putut imagina vreodată, devenind ținte extrem de importante atât pentru mafie cât și pentru FBI în acest proces.

Un film inspirat dintr-o poveste reală care reușește să te poarte prin toate stările posibile, de la râs aprins la agonie sau chiar șervețele umede. Un fel de Bonnie and Clyde îmbrăcat în haine colorate.

#2. K-PAX;

În acest film, Kevin Spacey, de două ori laureat al Premiilor Oscar, interpretează rolul unui bărbat inofensiv care sălăşluieşte în Gara Centrală din New York. Celălalt rol este interpretat de Jeff Bridges, în rolul unui psihiatru experimentat dintr-un spital public cu personal scăzut. Drumurile celor doi se întâlnesc atunci când poliţia îl predã pe Prot (interpretat de Spacey) doctorului Mark Powell (Jeff Bridges), deoarece primul pretinde că lumina este mult mai puternică pe Pământ decât pe planeta sa natală, K-Pax.

Filmul pune in lumină partea irațională, necunoscută a universului și a propriilor noastre percepții. Povestea arată forța umanității, a speranței și a sincerității, iar elementele de psihologie și mister îi sporesc farmecul.

Mereu m-au fascinat filmele cu o doză de misticism, ei bine, „K-PAX” este unul dintre cele mai reușite și s-ar putea ca după vizionare să îți pui câteva întrebări.

#3. This Boy’s Life;

Bazat pe fapte reale, filmul prezintă viața lui Toby și a mamei sale, Caroline, care, după mai multe experiențe eșuate în dragoste, se căsatorește cu un bărbat care are o mulțime de vicii. Dar, din păcate, ajunge să își dea seama, prea târziu, că le-ar fi fost mult mai bine fără el. Singurul lucru bun care rezultă din această căsătorie mizerabilă este acela că îi insuflă lui Toby dorința de a sta pe propriile picioare și de a reuși în viață, pentru a scăpa din căminul nefericit.

Leonardo DiCaprio la numai 18 ani reușește să interpreteze un rol complex cu o lejeritate remarcabilă. Este extrem de ciudat faptul că încă nu și-a găsit drumul spre câștigarea unui premiu Oscar deși are la activ 5 nominalizari. 

#4. Ruby Sparks;

Ea e scoasă din minţi, dar nu dintr-ale ei, ci dintr-ale lui. El e un tânăr romancier prizonier în blocajul paginii albe. În timp ce încearcă să-şi găsească inspiraţia pentru a scrie, el află dragostea într-un fel cât se poate de neobişnuit: creează un personaj feminin despre care e convins că se va îndrăgosti de el şi apoi se concentrează să o aducă la viaţă. Are dragostea lor vreo şansă?

O idee fantastică ghidează aproape sigur la o creație deosebită.  „Ruby Sparks” este filmul la care te întrebi constant dacă acțiunea se petrece în realitate/vis  sau dacă personajul nu cumva a luat-o razna.

#5. The Croods;

„The Croods” este comedie animată în care urmăreşte prima familie modernă a lumii pe parcursul călătoriei lor de-a lungul vieţii. Atunci când peştera care le fusese casă este distrusă – împreună cu restul lumii lor – familia Crood este obligată să pornească în prima călătorie pe drumul (sau calea) familiei. Zguduiţi de conflicte generaţionale şi întorsături seismice, Familia Croods descoperă o lume nouă incredibilă, plină de creaturi fantastice şi un viitor cum nici nu-şi imaginaseră vreodată.

„The Croods” una dintre cele mai reușite animații din ultimii ani și dovada vie că animația ne rămâne prietenă mereu, chiar dacă noi înaintăm în vârstă.

Acesta nu este un top, cifrele au fost plasate doar pentru a menține ordinea.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *