Cinemateca III

#1. Nebraska;

Un tată vârstnic, fost alcoolic şi fiul său sceptic pornesc la drum din Montana către Nebraska pentru a primi banii pe care tatăl pretinde că i-a câştigat drept premiu. Însă situaţia este comică doar în aparenţă, latura întunecată nu este departe.

#2. Into the Wild;

Este o dramă bazată pe romanul omonim din 1996 scris de Jon Krakauer despre viața și moartea lui Christopher McCandless. După ce a absolvit Universitatea Emory în 1992, studentul și atletul de performanță Christopher McCandless (Emile Hirsch) își abandonează bunurile își  doneaze toți cei 24,000 de dolari în scopuri caritabile și pleacă într-o drumeție în Alaska pentru a trăi în sălbăticie.

Pe drum, Christopher se întalnește cu mai multe personaje care îi vor contura viața. Filmul este regizat de Sean Penn, care a scris și scenariul, și îi are în rolurile principale pe Emile Hirsch, Vince Vaughn și pe Catherine Keener.

#3. Up in the Air;

Ryan Bingham lucrează ca expert în resurse umane la o companie de consultanță din Omaha – Nebraska, călătorește cu avionul din oraș în oraș pentru a-i anunța pe salariați că sunt concediați și își dorește să ajungă la 10 milioane de mile de zbor. Planurile lui sunt compromise atunci când șeful său Craig Gregory o angajează pe tânara Natalie Keener, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaților prin intermediul unor videoconferințe pe internet. Temându-se că ideea noii colege ar putea stopa excursiile lui pe tot teritoriul SUA, Ryan Bingham pornește împreună cu Natalie într-o călătorie de afaceri pentru a-i demonstra acesteia avantajele sistemului său de concedieri. În barul unui hotel Ryan Bingham o întâlnește pe Alex, o femeie de afaceri enigmatică, care își petrece cea mai mare parte a vieții pe drumuri și care se implică în relații amoroase de o singură noapte cu necunoscuți. Ceea ce pornește ca o aventură pasageră, s-ar putea transforma într-o relație serioasă, cu condiția ca lui Ryan Bingham să îi permită compania angajatoare să mai călătorească cu avionul, iar Alex să nu ascundă un secret care să schimbe totul.

#4. City of God;

Anii ’60, Brasil, Orașul lui Dumnezeu. Trei tineri jefuiesc moteluri și benzinării. Peste 10 ani micuțul Ze devine stăpânul cartierelor. El este știut de frică și își omoară rivalii fără milă pentru a pune mâna pe tot orașul. Prietenul lui cel mai bun, Bene, un tânăr cu picioarele pe pământ, este ucis. Rocket este și el din zonă și în timpul acestor ani a fost spectator, ocupându-se cu fotografiatul, ajungând însă uneori fără să vrea în mijlocul acțiunii. Tot ceea ce vrea să facă este să fotografieze lumea și faptele așa cum le percepe el. Se va sfârși vreodată războiul între bande?

#5. The Pianist;

Bazat pe memoriile pianistului Wladyslaw Szpilman, filmul prezintă povestea cutremuratoare a unui strălucit pianist polonez care, datorită originii sale evreiești, în timpul ocupației naziste a Poloniei duce o viață de fugar, pentru a nu fi deportat. Szpilman reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și ajunge să se ascundă mult timp printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german care, impresionat de talentul lui, în loc să îl aresteze (sau chiar să îl răpună printr-un glonț) nu destainuie nimanui locul unde pianistul își găsise ascunzătoare.

Acesta nu este un top, cifrele au fost plasate doar pentru a menține ordinea.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *