Cinemateca II

#1. Pulp Fiction;

Capodopera lui Tarantino e structurată în 4 povestiri violente care includ isprăvile a 2 ucigași plătiți cu replici foarte spumoase, interpretați de Travolta și S.L. Jackson, a sefului mafiot, a soției sefului mafiot ce ia o supradoză de droguri, a unui boxer ce este somat să piardă un meci și a multor alte personaje interesante a căror destine se intersectează. Filmul nu este redat în ordine cronologica, așa că trebuie o atenție specială din partea spectatorului pentru a încerca sa-i ințeleagă toate dedesubturile.

#2. Blow;

Povestea adevarată a lui George Jung, un om care a vrut cu orice preț să se îmbogățească. A început prin a vinde marijuana amestecată cu oregano împreună cu prietenul său Tuna. După o perioadă de încarcerare, ce a fost pentru el o amplificare a experienței în crimă, George devine omul de legatură între industria drogurilor din Columbia (condusă de infamul Escobar) și consumatorii americani, fiind cel care aduce cocaina in Statele Unite. Evident, viața sa se va îndrepta spre tragedie.

#3. Casino;

Sam Rothstein este șeful unui cazino din Las Vegas, controlat de mafi, și încearcă să ducă o viață civilizată alături de soția sa ahtiată după bani, Ginger. Lucrurile se complică atunci când un vechi prieten din copilarie, Nicky Santoro, ajunge în oraș. Nicky este membru al mafiei acum, este foarte violent și plănuieste să dețină în viitor controlul asupra unei părți importante din oraș, iar acțiunile sale încep să-i cauzeze probleme lui Sam.

#4. The Basketball Diaries;

Jim Carrol este un tânăr jucator de basket, fiind un dintre cei mai buni jucători din echipă. Vrând să joce mai bine basket, el și cei 3 prieteni ai lui încep să ia heorină motivand că o fac pentru a face cât mai multe antrenamente și a-și perfecționa stilul de joc. Dar din cauza acestui drog, 3 dintre ei, incluzându-l și pe Jim, ajung să abandoneze școala și basketul și să devină doar unii dintre drogații de la colțul străzii. Cu ajutor din partea mamei sale, care chemă poliția, deoarce Jim îi tot cere bani, acesta se lasă de droguri, dar se vor întâmpla lucruri mai puțin plăcute cu prietenii săi.

#5. Robot & Frank;

Într-un viitor nu foarte îndepărtat Frank, un fost hoț de bijuterii ajuns la bătrânețe, primește de la fiica sa îngrijorată un cadou care să îi ușureze viața. Cadoul este un robot-majordom care să-l ajute pe Frank la curățenie, să-l îngrijească și să-i țină companie. Frank e total dezinteresat de grădinărit sau de alte activități casnice, propuse de robot pentru petrecerea timpului, în schimb îndemânarea robotului îi dă niște idei. Ce-ar fi dacă ar plănui niște furturi noi de la tinerii snobi pe care i-a descoperit în oraș de curând și care îl pun pe Frank să-și amintească cum era pe vremea lui, când citea cărți pe hârtie și existau ziare?

Acesta nu este un top, cifrele au fost plasate doar pentru a menține ordinea.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *