Cinemateca I

#1. Blue Caprice;

Urmărește povestea unui băiat abandonat ademenit spre America de către John, viitorul tată spiritual, care îl va îndruma să comită fapte înfioratoare și absurde. Este inspirat din evenimentele tragice care au dus la moartea a 10 oameni prin împușcare aleatorie de către doi oameni de culoare  aflați într-o mașina Chevrolet Caprice albastră.

#2. The Secret Life of Walter Mitty;

Walter Mitty e un bărbat timid cu o imaginaţie hiperactivă. El lucrează ca editor foto la o revistă celebră şi visează adesea cu ochii deschişi la o viață desprinsă parcă din benzile desenate. Când un negativ de fotografii dispare, el porneşte într-o aventură adevărată.

#3. Artificial Intelligence;

În mijlocul secolului 21, oamenii au pus la punct un nou tip de computer care este conștient de propria lui existență. Un astfel de android este David, acesta încearcă să descopere enigmele laturii emoționale, sperând că poate să fie capabil și de sentimente. David își dorește foarte mult să-și regăsească mama, femeie care l-a îngrijit din momentul în care a fost pus în funcțiune. Lipsit de opțiuni, David pornește într-o călatorie feerică prin periculoasa lume a oamenilor.

#4. The Terminal;

Viktor Navorski, un bărbat din Europa de Est sosește la New York. În țara din care pleacă se declanșează un război și din această cauză Navorski este omul fără țară, iar intrarea în SUA îi este interzisă. Nici deportat nu poate fi, deoarece nu se știe ce-i cu el. De asemenea, Navorski nu știe nici limba engleză, deci nu poate vorbi cu nimeni și nici nu înțelege ce i se întâmplă. Spre surprinderea tuturor el reușește să se adapteze și trăiește în aeroport, terminalul devenindu-i casă. Își face prieteni printre cei care lucrează în aeroport și se îndrăgostește de o stewardesă cu care se întâlnește de fiecare dată când aceasta sosește dintr-o cursă.

#5. The Bucket List;

Edward Cole și Carter Chambers sunt doi bărbați din medii sociale total diferite. Edward Cole este un om de afaceri cu o avere impresionantă, iar Carter este un mecanic auto deosebit de inteligent. Din cauza problemelor de sănatate, Edward se internează într-un spital, al cărui proprietar este. Întâmplarea face ca cei doi să fie colegi de salon, amândoi fiind într-o situație neplăcută: stare terminală a cancerului. Chiar dacă la început nu se agreează reciproc, după un timp se hotărăsc să folosească ultimele lor luni de viață pentru a face toate lucrurile pe care le doreau, conform unei liste de dorințe creată de ei. Având în vedere că dispuneau de foarte mulți bani își puteau permite orice. Pe parcursul acestor luni cei doi devin prieteni buni, se ajută reciproc, și într-un final descoperă adevărata esență a fericirii.

Acesta nu este un top, cifrele au fost plasate doar pentru a menține ordinea.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *