Cinemateca de weekend #11

cinemateca-de-weekend

#1. Eddie the Eagle (2016)

Cauți un film care să te încarce, ei bine, ăsta este! Eddie the Eagle are la bază povestea lui Michael „Eddie” Edwards, o persoană stângace, dar a cărui perseverență nu cunoaște limite când vine vorba de visul său de a ajunge la Jocurile Olimpice de iarnă. Nu știam nimic despre „Eddie” Edwards până să văd filmul ăsta, iar apoi m-am simțit dator cu un research. O lecție despre cum să continui atunci când șansele nu sunt de partea ta. Taron Egerton și Hugh Jackman fac echipă bună.

raiting-4

#2. Irrational Man (2015)

Un film semnat Woody Allen nu dezamăgește niciodată, cu toate astea partea feminină va avea de suferit, no six-pack here ladies, move along, move along!  Joaquin Phoenix a băut cam multă bere în 2016 pare-se. Povestea se concentrează în jurul lui Abe (Joaquin Phoenix) care este un profesor de filozofie lipsit de orice dorință de a trăi, până când lucrurile iau o turnură imprevizibilă. Slavă cerului, Emma Stone arată bine. 

raiting-4

 

#3. Joy (2015)

O bucurie pentru feministe, așa l-aș descrie. Știm cu toții că femeile pot realiza orice dacă își propun cu adevărat. Joy (Jennifer Lawrance), un personaj care se sacrifică pentru a-și sprijini familia în nenumărate rânduri, aproape renunțând la proprile vise… ca ulterior să erupă și să conștientizeze că ideile sale de inventor sunt demne de luat în seamă.  Joy este definiția perfectă a femeii puternice. Pe lângă Jennifer Lawrence distribuția mai include nume răsunătoare precum: Robert De Niro ,  Bradley Cooper  sau Edgar Ramírez.  Peste așteptări!

raiting-4

#4. Jackie Brown (1997)

Jackie Brown este povestea unei stewardese trecută de prima tinerețe, dar încă cu sex appeal, care transportă ilegal sume consistente de bani din Mexic în Los Angeles, prin intermediul locului de muncă pe are îl ocupă. Banii murdari ajung la un traficant de arme mărunt, Ordell Robbie al cărui rol este interpretat de marele Samuel L. Jackson. Când Jackie Brown (Pam Grier) este întâmpinată de către agenți ia startul un joc din care parcă nimeni nu poate ieși învingător. Este bine știut că Quentin Tarantino nu este tocmai pe gustul tuturor și îl recomand doar celor care au văzut și apreciat filme precum: Pulp Fiction, Kill Bill sau Reservoir Dogs.

raiting-5

 

#5. Chaplin (1992)

Charles Spencer Chaplin, maestrul pantomimei, a avut o viață mult mai tumultoasă decât mulți ar crede. Biografia lui Chaplin este foarte bine transpusă pe ecran și evidențiază un altfel de Robert Downey Jr., pentru că prin 92 nu era sclavul lui Marvel. Ce risipă, omul chiar avea potențial. 

raiting-4

 

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

1 ComentariuLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *