Cinemateca de weekend #12

#1. Empire of the Sun (1987)

Sunt filme pe care nu ai voie să le ratezi, iar „Empire of the Sun” este unul dintre acele filme. Nu te lăsa indus în eroare de faptul că filmul este din 87, pentru că este mai bun decât 99% din productiile care rulează astăzi pe marile ecrane. Întreaga acțiune se învârte în jurul lui Christian Bale, care la numai 13 ani rupea gura târgului printr-o reprezentație memorabilă, reușea să țină pasul cu John Malkovich și Miranda Richardson.

„Empire of the sun” expune povestea unui baiețel britanic pe nume Jamie Graham, provenit dintr-o familie aristocratică stabilită în Shanghai, a cărui existență idilică se schimbă radical la începutul celui de-al doilea Război Mondial, atunci când trupele japoneze invadează zona Chinei controlată anterior de către englezi. 

raiting-5

 

 

#2. Of Mice and Men (1992)

„Of Mice and Men” mi-a părut mai mult o lecție despre prietenie și devotament, decât un film. Ce mă intrigă este că a fost ocolit de premii și nu prea se explică. Numai John Malkovich pentru interpretarea rolului său deosebit de complex ar fi meritat o sumedenie de premii, dar și asta poate deveni o lecție. Nu întotdeauna cei mai buni vor fi premiați.

George (Gary Sinise) și Lennie (John Malkovich) sunt doi muncitori migratori, prieteni nedesparțiți și devotați care își împart visurie din copilărie de a avea propria lor fermă. George este un tip energic, descurcăreț și responsabil, în timp ce Lennie are probleme mintale și cauzează probleme involuntar pe oriunde trece.

 

raiting-4

 

 

#3. Equals (2015)

Viitorul mi se pare una dintre cele mai fascinante chestii, trecutul îl cunoaștem pentru că este deja scris, în schimb viitorul îl putem doar presupune printr-o înșiruire infinită de supoziții. „Equals” nu este nici pe departe cel mai dinamic film, dar încântă cu un scenariu deplasat și prezintă un destin al umanității la care cu siguranță nu te-ai fi gândit. O lume lipsită de emoții și stand-up comedy, în care conexiunile interumane se rezumă la discuții formale ce nu depășesc această graniță. Kristen Stewart, nu credeam că voi spune asta, dar ești bună… bună, bună! În sensul că ai evoluat fantastic de la Twilight SAGA and SHIT. 😈

 

raiting-3

 

#4. Love & Other Drugs (2010)

În încheiere aveți un film cu Anne Hathaway și Jake Gyllenhaal ideal de văzut în doi, care a rupt Box Office-ul în 2010.

Bazată pe cartea autobiografică „Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman” a autorului Jamie Reidy, comedia romantică „Love and Other Drugs” explorează deopotrivă metodele lipsite de etică care se practicau în anii ’90 în cadrul industriei farmaceutice din Statele Unite ale Americii și idila frumoasă care se înfiripează între un agent de vânzări ambițios și o artistă rebelă.

raiting-4

 

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *