Caut planetă nouă (partea I)

Sunt iubitor de tehnologie și artă, dar câteva chestii din prezentul în care ne învârtim îmi inspiră o reală incertitudine asupra viitorului.

Oculus Rift, este dispozitivul despre care se vorbește de un an de zile și care va ieși pe piață la începutul lui 2016. Se pare că va revoluționa industria  jocurilor video și a filmelor pentru adulți. Un psiholog ar putea să explice cel mai bine care vor fi efectele cauzate de acest produs. Consider că suntem deja suficient de deconectați, o tehnologie care te leagă la ochi nu poate fi tocmai sănătoasă.

 

Selfie Arm, „ideal” pentru persoanele lipsite de prieteni care vor să demonstreze pe platformele de socializare că de fapt au pe cine ține de mână. Asta ne-ar mai lipsi, să vedem prin parcuri bucăți de mâini și copii începând să plângă. Din fericire pentru umanitate, este un concept, producția limitându-se la 10 astfel de exemplare.

 

Farfurii cu suport pentru smartphone, acum aproximativ 5-6 ani s-a declanșat febra fotografiatului în farfurie. Am prieteni care atunci când ieșim într-un local să mâncăm nu se ating de farfurie până când nu le reușește fotografia… dar ce să fac, îi accept așa cum sunt. Patronii unui restaurant din Tel Aviv au observat slăbiciunea clienților pentru platformele de socializare, așa că odată cu mâncarea, la cererea clientului vine și un întreg studio foto în miniatură. Să nu fiu eu suficient de open-minded, din moment ce treaba asta mi se pare exagerată?

 

Tabloul semnat, Mark Rothko, a fost vândut de curând în urma unei licitații cu fabuloasa suma de 46 milioane de dolari. Pictura, realizată în 1954 de celebrul pictor american renumit pentru problemele sale psihice, ca și cumpăratorul de altfel. Tabloul a fost denumit de pictor „fără nume (galben și albastru)”. Hmmm, o zic pe aia care doare… în fiecare zi undeva la 22.000 de oameni mor din cauza foametei în lume, poate așa începem să privim lucrurile cu o oarecare obiectivitate.

 To be continued…

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

2 ComentariiLasă un comentariu

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *