Bitcoinul se instaleazã în România

Bitcoin, o evoluție fascinantă și multe semne de întrebare. La numai 5 ani de la lansare, moneda artificială a devenit un fenomen. Pe de altă parte pentru multă lume bitcoinul este o necunoscută. Bitcoin a fost fondat în 2008 de către un programator anonim care a folosit pseudonimul Satoshi Nakamoto, există câteva teorii despre adevărata sa identitate, dar momentan sunt simple prezumții.

Bitcoinul a fost lansat în Iulie 2010, moment în care un bitcoin (1 BTC) era cotat la 0.05 $ și pe parcurs s-a dovedit a fi o mare lovitură. În Aprilie 2013 un bitcoin ajunsese să valoreze 139 $ ca în prezent să fie cotat la 429 $, o evoluție destul de interesantă, zic eu. Pentru bitcoin nu exista nicio bancă centrală, nefiind manevrat de instituții atrage din ce în ce mai mulți utilizatori.

Realitate amuzantă: Pe 18 Mai 2010, Laszlo Hanyecs, un programtor din Florida devine prima persoană care cheltuiește bitcoins într-o tranzacție financiară “reală”. El a oferit 10,000 BTC pentru oricine îi va comanda o pizza. O persoană din Anglia a facut-o, i-a comandat o pizza online. Tranzacția a apreciat fiecare bitcoin la aproximativ 0.0025 $. Astăzi, acea pizza de la Papa Johns ar fi valorat peste 4 milioane de dolari.

Nu știm ce a făcut englezul cu monedele virtuale, dar știm că pe 29 Noiembrie 2013 cele 10.000 de monede erau echivalentul a peste 12 milioane de dolari, atunci bitcoinul atingea maximul istoric de 1,242 $.

Dezavantajul și în același timp avantajul bitcoinului este că nu și-a găsit încă stabilitatea, are o evoluție de multe ori impredictibilă, evoluție agreată de speculanți. Poți pierde sau poți câștiga, în funcție de acțiunile celor angrenați în sistem.

România pare să îmbrățișeze moneda intangibilă și felxibilă!

Avem primul Robocoin ATM din Europa continentală, inaugurat cu succes sâmbătă, 3 Mai 2014 în capitală. Găsiți ATM-ul pe Strada Patriei Nr. 2 în sectorul 3, dacă sunteți curioși. În multe orașe din țară plătile prin intermediul bitcoinului au început să fie integrate.

bitcoin_romania_atm

Primul Robocoin ATM în România!

Atât timp cât omul va manifesta încredere față de sistemul bitcoin, acesta va supraviețui menținând și un nivel echilibrat. Fiind o monedă nouă, lumea poate reacționa defensiv la fiecare zvon lansat, ceea ce poate conduce la o destabilizare continuă. Urmărim cu mare interes evoluția „monedei viitorului” pe plan internațional și național.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *