Bicicleta primește inteligență

Pentru mulți dintre noi bicicleta a marcat prima reușită, prima luptă semnificativă de care ne putem aduce aminte, o luptă pentru echilibru și asta ne face să o iubim atât de mult. Bicicleta JIVR nu prea mai seamănă cu cea pe care am învățat să mergem odinioară, are o formă futuristă, este electrică, se împachetează din 3 mișcări iar lanțul a dispărut, stai liniștit că nu l-a furat nimeni, a fost pur și simplu înlăturat.

Pe lângă faptul că beneficiază de o acționare electrică (cu o autonomie de aproximativ 32km/încărcare), mai face ceva deștept, servește și pe post de iBeacon, comunicând astfel cu dispozitivele compatibile din apropiere. Informațiile traseului se pot transfera din bicicletă în laptopul personal, iar telefonul poate deveni interfață grafică, afișând detaliile care contează (harta, distanța, viteza, timpul s.a.m.d.). Depozitarea acesteia nu este deloc o problemă, încape chiar și sub chiuveta din bucătărie.

Există o problemă, chestiile inteligente și de bun gust nu sunt deloc ieftine, asta e regulă. Pentru o bicicletă deșteaptă cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar între $1,036 și $2,593. În momentul de față nu reprezintă o opțiune pentru buzunarul meu, dar în viitor dacă acest produs va beneficia de atenție, o linie de producție va lua naștere și costurile de fabricare vor fi mult mai mici, devenind astfel accesibile publicului larg.

Proiectul JIVR îl puteți găsi pe kickstarter (platformă crowdfunding).

Mai multe biciclete, mai puține mașini și toată lumea câștigă.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *