Automobile în valoare de peste 18 milioane USD găsite într-un șopron

Uite că încă există comori care așteaptă să fie descoperite, aproximativ 100 de automobile în stare de decompunere au fost găsite pe o proprietate franceză, într-un șopron abandonat. Colecția îi aparținuse lui Roger Bailon un magnat al transportului din Franța, personaj care reușise să adune toate aceste bijuterii pe patru roți într-un timp relativ scurt.

În anii ’50 Bailon reușește să pună bazele colecției sale de mașini ca mai apoi in ’66 colecția să se apropie de exemplarul cu numărul 200. La începutul anilor ’70 pământul începe să se cutremure sub picioarele omului de afaceri, moment în care colecționarul pune etichete de vânzare pe o parte din colecția sa. Firma lui Bailon a cunoscut falimentul în 1978, iar cele aproximativ 100 de exemplare rămase au fost înghesuite și uitate sub un acoperiș făcut din resturi de material.

Deși cele mai multe vehicule au fost expuse factorilor de mediu timp îndelungat, 60 din cele aproape 100 de automobile au fost achizitionate de către casa de licitații, acestea fiind pasibile de o cumpărare imdiată. Estimarea făcută se plasează undeva între 15 – 16 milionane de dolari.

Printre exemplarele rare din colecția Bailon se numără un Ferrari 250 GT SWB California Spider. Doar 37 de exemplare au fost fabricate, iar exemplarul regăsit a fost cumpărat inițial de către actorul francez Alain Delon, înainte de a intra în colecția Bailon. Apoi, există un Maserati A6G Gran Sport Berlinetta cu caroserie Frua, unul dintre cele patru construite. Colecția mai conține trei exemplare Voisin, un Bugatti Type 57 Ventoux, opt automobile Delahaye, Facel Vega Excellence, Hispano Suiza H6B, Lagonda LG45, Panhard-Levassor, Porsche 356 și opt exemplare Talbot Lago.

E bine, sper să le vedem în viitor vopseaua lucind în bătaia soarelui prin filme demne de Oscar.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *