600 de zile: Un altfel de înconjur al lumii

Am o deosebită admirație pentru persoanele care reușesc să își ia inima în dinți și să plece la drum prin lumea toată.

Alex Chacon este unul dintre cei care aleargă constant după orizont și o face într-un mod inedit, călătorește în jurul lumii pe motocicletă împreună cu o cameră GoPro montată pe un monopod, făcând din loc în loc câte un selfie de 360 de grade în format video. Imaginile adunate de Alex  din cele 36 de țări te provoacă să scoți capul din carapace.

Și acum să vorbim despre sacrificile pe care Alex le-a făcut pentru a da viață acestei aventuri inimaginabile. Fiind setat pe proiectul său, Alex și-a vândut autoturismul și tot ceea ce putea fi vândut pentru a reuși să plece la drum. Nu de puține ori s-a văzut nevoit să doarmă prin diverse parcări, s-a intersectat pe parcursul călătoriei cu tot felul de probleme birocratice, a asistat la dezlănțuiri ale naturii, alteori a rămas fără nici o monedă în portofel, timp în care el colecta bani de la sponsori și persoane fizice pentru acte caritabile. Si cam așa arată un erou fără mască!

Video-ul rezultat încântă ochiul și reînvie dorința de a gusta din adevărata libertate!

Deseori m-am gandit la cât de dureros este să îți epuizezi întreaga viață într-un singur oraș, o escapadă prin Europa este nulă în comparație cu ceea ce înseamnă o reală aventură în jurul lumii.

Mulți dintre noi au rămas cu imaginile vintage din manualele de geografie – gimnaziu, unde continentele mari parcă erau doar pe hârtie, păreau a fi locuri intangibile. Uite că este posibil să ajungi oriunde dacă ai suficient de multă perseverență în circuit.

Cu un Boeing poți face înconjurul lumii în numai 43 de ore, dar ar fi echivalent cu zero, pentru că prin pași mărunți și prin sacrificii poți înțelege farmecul vieții, aici voiam să ajung.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *