53 de miliarde de pixeli într-o singură fotografie

Probabil nu te-ai întrebat niciodată cum ar arăta 53 de miliarde de pixeli laolaltă, dar acum recunoaște, ți-am stârnit curiozitatea. Bentley a pus la punct o tehnologie similară cu cea folosită de NASA pentru a-și promova cum se cuvine noul model Mulsanne. Prin intermediul unui zoom in efectuat prin scroll, poți parcurge drumul de la încadrarea panoramică a podului Golden Gate din San Francisco, până la sigla Bentley cusută pe tetieră. Foarte faină ideea celor de la Bentley, faină cap-coadă!

Constructorul spune că a îmbinat 70 de fotografii pentru a crea imaginea, utilizând aceeași tehnică pe care o dezvoltată roverul Curiosity trimis în misiune pe Marte încă din august 2012 de către cei de la NASA. Interesant este că 53 de miliarde de pixeli reprezintă echivalentul a 53.000  de megapixeli, lucru care face ca până și cele mai performante DSLR-uri să pară o glumă. Bentley spune că dacă imaginea ar fi printată ar acoperi un întreg teren de fotbal.

Aș alege fără pic de ezitare tehnologia care a generat 53 de miliarde de pixeli în detrimentul unui Bentley Mulsanne, mașină care are un preț pe etichetă de aproximativ 300.000€. Tu ce ai alege?

bentley_zoom_inline

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *