14 Chestii: Ai habar?

Peste un sfert de țară fumează iar cifrele sunt într-o continuă ascensiune. Partea tristă este că din ce în ce mai mulți minori cad pradă acestui viciu. Lipsește educația despre ceea ce înseamnă tutunul, prima țigară nu este niciodată luată în serios și uite așa ajung țigările să te cunoască mai bine decât le cunoști tu pe ele. Am adunat câteva chestii care sper să îți dea de gândit în cazul în care ești unul dintre cei 5.000.000 de fumători activi din țară.

#1. Fumatul cauzează 1 din 5 decese în SUA, se întâmplă an de an.

#2. Fiecare țigară fumată îți scurtează viața cu 11 minute.

#3. O singură țigară conține peste 4.800 de substanțe chimice, 69 dintre ele sunt reconoscute ca fiind cauzatoare de cancer.

#4. Aproximativ 69% dintre fumători doresc să renunțe complet la acest viciu.

#5. În fiecare zi aproape 4.000 de adolescenți din SUA fumează prima lor țigară, în timp ce alți 1.000 încep să își facă un obicei din asta.

#6. Este complet legal pentru minori să fumeze în Statele Unite sau în diferite zone ale Europei. Totuși ei nu le pot achiziționa din magazine.

#7. Expunerea la fumul pasiv provoacă aproximativ 50.000 de decese în fiecare an și asta numai în SUA.

#8. 15 miliarde de țigări sunt fumate în întreaga lume pe parcursul a 24 de ore.

#9.  Hitler a condus prima campanie publică antifumat din istoria modernă.2pac weed

#10. Cenușa rapper-ului Tupac a fost amestecată cu „iarbă” ca apoi să fie fumată de membrii trupei sale hip-hop. (say what?!?!)

#11. Fumatul în apropiere computerelor Apple conduce la anularea garanției.

#12. Fumătorii în peste 90% din cazuri aleg să renunțe la acest obicei prost în zilele de luni.

#13. Peste 30% din cancer ar putea fi prevenit prin evitarea consumului de tutun și alcool, având o dieta sănătoasă și activitate fizică.

#14. Studiu după studiu a constatat că marijuana este mai puțin dăunatoare decât alcoolul sau tutunul.

Despre autor Vezi toate postările

bogdanul

bogdanul

Blogger din 2008, pasionat de fotografie, biking, gaming și tenis, născut în cea mai lungă zi din an. Încerc mereu să mă autodepășesc răspunzând zilnic provocărilor.

3 ComentariiLasă un comentariu

  • Crede-mă că aceste riscuri sunt cunoscute de aproape toți fumătorii (îți spun asta în calitate de fumător) iar asta nu împiedică pe nimeni sa nu mai fumeze. Oricum apreciez pentru că ai scris acest articol, pentru mine fiind doar în scop informativ. Pace!

    • Și eu am fumat și fumez ocazional, pe mine mă stimulează fiecare material axat pe ceea ce reprezintă tutunul. Fiecare cuvânt contează pentru că îmi reamintește ce înseamă țigara, mereu este nevoie de un reminder.

  • Ai sa-mi bag, cate lucruri aiurea despre fumat. Ma rog, in clasa a IX-a cand s-au apucat majoriatatea prietenilor mei am ratat startul si nu m-am mai apucat … totusi, ai sa-mi bag.

    Aia cu Tupac e inedita si ma rog, nu cred ca s-a razbunat pe fostii colegi ca i-au fumat cenusa.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată, câmpurile obligatorii sunt marcate cu *